Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En god vän jobbar över

Klockan närmar sig halv sex på morgonen
Bilen står på tomgång i förhoppning om värme
I sängen ligger en duva och sover sött
Jag sätter mig ner på kanten och hon kryper närmre
Jag ser i hennes ögon att hon är väldigt trött
Jag ber om ursäkt att jag snarkade i natt

Visst kan vi ses ikväll igen om du vill
Jag ringer dig från jobbet så hörs vi mera då
Jag tror dock att det får bli sent ikväll
Som läget är så måste jag jobba de timmar jag kan få
Så om du orkar vänta med maten är du snäll
För jag vill gärna äta med dig idag

Värken i lederna ger sig sakta till känna
Jag har hållit på så här alltför länge, dumt nog
Varje vinter som sades bli den sista
Men människan är korkad nog att offra allt för knog
Han gnetar och gnor tills hjärtat börjar brista
Fast han vill stanna och vakna med dig

Ska jag köpa med mig ett par flaskor vin
Ska vi tända några levande ljus som brinner i evighet
Du behöver inte byta om, jag vill ha dig som du är
Det var längesedan jag kände mig så här i min själ tillfreds
Du kan väl laga det där receptet som du alltid bär
Jag vill gärna göra någonting bra av idag




Fri vers av CF
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-18 09:49



Bookmark and Share


    *Zenobia*
vem är din bästa vän? vem belönar dig för dina uppoffringar? vem finns där alltid när \"en god vän\" jobbar över?

och vems vän är DU?
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

CF