Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månflickan

MÅNFLICKAN

jag behövde
lugn
jag fick ett lugn
vi blev
en sång
av cowboy junkies

lugnet
av en månflicka

hennes fingrar
målar kärleksmönster
ögon
har redan sagt
vad läppar
inte vågat
forma i ord

jag vet
romantiken
hos en månflicka
den bara är

hon säger
du kommer att le
du kommer att le
länge än
för du är
en vacker riddare
han rider
mot månen till

månens fläckar ler
månens fläckar ber

för månflickan




Fri vers av Andreas Stickler
Läst 482 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-18 16:24



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fint poetat.

(Jag har skrivit en dikt för flera år sedan som heter just "Månflicka")
2017-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Stickler
Andreas Stickler