Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndom

1

solen avbildar
människor
ett fåtal
hamnar i annan
famn

i mitt pojkrum
fanns en soltapet
värmen ligger kvar
än, en tjänst
någon måste vara
skyldig mig

2

svarta snöbollar
ven
sen åkte de iskana
jag stod och tittade
aldrig ensam
så som på bilden
i mitt huvud
dränktes de
av den vackra vårfloden

3

efter solen
syns vi inte
snöbollar
missar sitt mål

allting suddas ut

hata och förlåta
är samma sak
själva tanken
gör
dem
till
ett
det är solen

det är solens
fel

4

skolfasaden
var en hamn
vägen utanför
en brinnande tunga
som ständigt rycktes bort

5

något gav
konstgjord värme
åt små varelser

aldrig så som
solen




Fri vers av Andreas Stickler
Läst 543 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2017-11-30 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreas Stickler
Andreas Stickler