Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ensammes jul

 

 

att ensam vara

måste vara svårt

en riktig mara

livet känns hårt

 

julen  utan stämning blir

fastän mat o klappar finns

o granen glittrar skir

man gamla jular minns

 

kanske någon vänlig bjuder

på julefika och småprat

inom en glädje sjuder

där sitta vid lockande kakfat

 

den ensamme drömmer sig bort

där drömmar blir till verklighet

men sagan blir så kort

dock han har sin värdighet

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-04 10:50



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande ord...
2017-12-05

  MALVAA VIP
ensamheten mäts inte på det här sättet
det som är viktigaste av ensamheten att vara trygg
för många som lever bland tusentals fast man är inte lycklig
lyckan kan inte hitta vägen dit man vill
2017-12-05

  Per Drysén
En alltför vanlig sanning för många
2017-12-04

  Cikoria Blå VIP
En uppmaning kanske?
Att vi som har lite gemenskap att dela med sig av gör det.
2017-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Måste vara svårt för den "som blir över"
att sakna gemenskap vi så väl behöver!
2017-12-04

  Hopplös själ
En verklighet för många skulle jag tro!

Tänkvärda ord i en tid där många är upptagna med sig själv!

Själv är jag ingen förebild heller :(
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP