Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu handlar det om den nya tidens familjekonstellation eller familjekrets som myndigheten ser som hot i dess maktutövning mot de-ensamstående. Häri skapas inget "svart får" bara vita lamm om Vi får makten.


-Så sa han, hur stort är huset.

-Ja, jag uppfattade något..nej, han frågade inte.
(Lyssna)
-Och hur hade du tänkt att vi skulle ha ett förhållande, om du nu måste bo ensam med barnet? -Men alla bor så nuförtiden, det är modernt. -Manligt kooperativ med sovsal och lekrum för barnen, när de kommer till oss män, på helgerna? -Ja, det är suveränt! -Och hur ska vi få till det, du och jag, hade du tänkt? -Det vet jag inte, men vi får väl sova på saken. -Är du äcklig, eller. (En ringsignal hördes) -Oj, det ringer! -Du har fått plats! -Vadå, undrade den stackars unga mannen. -På det manliga kooperativet..
(Så dansade den unga kvinnan)
-Gud, vad livet är härligt..
(Den unga mannen verkade inte hålla med, när han sa..)
-Måste du vara så glad..
-Jag vill ju bo nära dig..
-Du lagar ju så god mat..
-Men ni får mat där och städning ingår ju i priset!
(Så hördes bevaknings-myndigheternas diskussion)
-Det här är den nya mannens; "Underbara framtid."
-Ja, att ha det så här kommer nog barnen att älska..
-Jag vet inte vad jag ska säga,
för luften gick liksom ur mig.
-Det finns alltid någon i gruppen som är negativ.
(Nu avlyssnar de-unga i sin tur myndigheterna)
-Ska vi omplacera dessa personer?
-Eller blir det ett personangrepp.?
-Ja, det var en bra fråga, låt utvecklingen segra!
-Herre-djävlar..
(Så vände den unga mannen sig mot de andra)
-Vadå, har ni något bättre att komma med?
-Ja, det har vi! Ett Manligt kooperativ
med sovsal och lekrum för barnen när
..de kommer till er, män på helgerna..

-Ska vi också komma, då?
-Fan, hur stort är huset..?

___
-Paranteserna är för den som inte fattar grejen..
-Någon mattegrej, bara..
(Men det blev felstavat och så föll de på mållinjen.)
Alltså de som studerar på Universitet och Är något.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-04 16:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP