Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till alla menlösa inom Vårdapparaten!

Jag håller min Unga Vuxna i handen
du bad om hjälp när även din kropp började att falla samman
paniken kom när du tvingades stressa på jobbet
nu sitter jag och håller din hand dag och natt
de professionella hann inte

Vi, patient och anhörig åker på tåget mot mera stryk
vem borde åka på stryk?
vem betalar vården som inte finns men som ändå måste utföras?
mumlar jag mellan tänderna

Du kommer också att åka på stryk
du som bara gjorde ditt jobb utan att vilja något själv
alla som bara gör sitt jobb
jag hatar er!

Hur jävla svårt kan det vara att säga gränsen är nådd inom psykiatrin?
Men ni kommer åka på stryk den dagen ni själva måste knacka på hos vårdapparaten.
Apparaten kommer inte niga och säga jag finns för dig som du funnits för andra.
Apparaten kommer göra ont i dig.
Utredningarnas grav och himlens gråt ska följa dig in i minsta skrymsle
du kommer åka på stryk!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-01-18 16:38



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jo det är många som åker på stryk inom vården... ledsen att du och din familj drabbats.
2018-02-08

  Anya VIP
Starkt om vårdens oförmåga att hjälpa. Blir berörd som förälder när jag läser. Håller mina tummar att diktarjagets barn får hjälp.
2018-01-22

  objekt3
Det är en vinstaffär för staten att anställa en sjuksköterska
det är som att låna ut pengar till sig själv med ränta
och en helad arbetare på köpet, minst

jag gissar att saker som NAIRUN regleras med allmännyttan ...
2018-01-21

    Lena Söderkvist VIP
Du har väldigt rätt, även i det lilla havererar vården. Och det här är stort, kanske fatalt, men det hoppas vi inte.
Dina meningar skriker ut, som ett rop på hjälp, efter den hjälp som vården borde men inte kan ge. Det är tragiskt och viktigt. Hoppas att alla som jobbar i vården får läsa dina texter.
2018-01-20

  lodjuret/seglare VIP
Måste ha haft tur som aldrig träffat på fenomenet. Däremot har jag blivit nonchalerad på restaurang, av en katt, en partner då och då samt av familj och släkt. Men på sjukhus. Kan inte dra mig till minnes... Så om texten stämmer, måste vara en ruskig upplevelse. När jag låg på akuten för hjärnblödning sist blev det fart på folk redan efter fyra och en halv timme. Ändå har jag fått vänta nio timmar ibland, men vad gör det? De är 'under-bemannade'.
2018-01-19

  i af apa
sanningen bränner!!
2018-01-19

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket engagerad och sanningsenlig brandfackla! Tyvärr.
2018-01-19

  Jan Johansson
Ja så är det har varit sjuk i tio åt och de bara testar ny medicin
2018-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP