Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är inte bara svart och vitt

 

 

 

så inte heller modets färger genom tiden

på 1800-talet bar pojkar rosa kläder

och flickorna bar blå kläder

 

nu är det omvänt som gäller

rosa till flickor

blått till pojkar

 

med undantag för vuxna

där man blandar färger

oavsett kön




Övriga genrer (Kåseri) av Öknens Ros VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-11 17:27



Bookmark and Share


  Fulbergarn
hm
2017-12-11

  Staffan Nilsson
Mycket spännande!
Och viktigt ...

Sveriges vackraste tidskrift CAP&Design har i senaste nummer en viktig artikel om färg i all kommunikation.
Artikeln "Konsten att använda färg på rätt sätt" är talande.
Ingressen lyder:
"Det började med kritor i förskolan. Idag anlitas Karen Haller av reklambyråer och varumärkesägare för att råda dem i hur färger och färgtoner ska användas för att nå rätt konsumentgrupper. Men kunskapen om färg och dess psykologiska effekter är fortfarande låg bland både företag och grafiska formgivare, menar hon."
Vi konsumenter/svennar fattar lika lite!
Hur lurade blir vi?

Hur klär vi oss? Vilka signaler skickar vi?
Färger, dofter, första intryck påverkar oss mer än vi fattar.

Fin fundering som manar till eftertanke!

2017-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Det värsta är att man även blandar ihop könen.
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP