Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med ett ord så kan allt vara över

Flickan ni kallade hora till,
är oskuld

Pojken du slog till på axeln,
blir redan slagen hemma

Farbrorn som du retade hans ärr för,
Hade varit med i kriget och förlorade sin familj

Kvinnan du kallade misslyckad till,
blir psykiskt ner tryggt av sin man varje dag

Pojken du kallade pundare,
försöker gör allt för att sin mor ska sluta knarka och dricka.

Flickan du kallade fet,
fick en ätstörning och dog nästan



Det betyder så mycket mer, de är inte bara tomma ord som man kan slänga ut sig. Visa människor får va med om så hemska saker som ingen av oss ser och tillslut kan just ett ord avgöra om man ska ge upp eller inte och jag tror inte nån vill vara en anledning till någons död.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Emilia Cladin
Läst 368 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-13 22:26



Bookmark and Share


  Fulbergarn
du har så rätt så
2017-12-13

  Syrran77
Viktigt att sätta sig in i andras situation och sträva efter att lyfta istället för att trycka ner. Bra formulerad påminnelse!
2017-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Emilia Cladin