Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vissa dagar

Vissa dagar ingen saknad efter kärlek
Allt går på räls, men skenar
Andra dagar en mixerstav i bröstet, centrifug i magen
Han verkar inte märka skillnaden

Vissa dagar inget behov att bli sedd
Innanmäte täcks av lager på lager
Andra dagar balansakt på molnets kant
Han ser alltid åt ett annat håll

Vissa dagar ingen längtan efter ömhet
Han klampar, härjar, tjur i porslinsaffär
Andra dagar plockar jag upp skärvorna och skär mig på varje bit
Han har inga plåster kvar

Vissa dagar närs tanke om att stanna
Så praktiskt, ekonomiskt, och enklast så
Andra dagar sker förmultningen inifrån och ut
Han är kvar, jag redan långt borta




Fri vers (Fri form) av Där dit vinden
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-18 13:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Där dit vinden
Där dit vinden