Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens inverkan


Tall och gran.

Skymtar i kulissen

Tysthet råder.

Blott ett ödsligt stenbrott tar plats i skogens bryn.

Jag andas klar och krispig luft.

Kylan är påtaglig men inte ogästvänlig.

Den liksom välkomnar.

Rådjur möts och stryker längs med knuten.

Älven brusar ljudligt.

Norrland charmar och förundrar.

Rycker tag i mig och

Tar plats. I mitt hjärta.

Det oskuldsfulla. Och påverkbara.

Det som ju klappar så intensivt och vurmar för det sköna. Det enkla. Det råa.
Och det orörda.

Renarna, Myrarna, hjortronen, och den där bäcken med sitt kalla klara vatten.

Det som jag drack.

Ur kåsan.

Och aldrig glömmer.







Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-21 21:06



Bookmark and Share


  Den skrivande tysta
Ren, klar, vacker tystnad.
2017-12-22

  Jessica Ebbesson
Fin naturskildring!
2017-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP