Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Följ din inre röst

Vill dela med mig av min krönika i Dala-Demokraten idag.

 

http://www.dalademokraten.se/slakt-o-vanner/kjell-ahsberg-folj-din-inre-rost




Övriga genrer (Kåseri) av Kjell Åhsberg
Läst 392 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-04 10:49



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Mycket välskriven och intressant krönika du skrivit i Dala-Demokraten, där jag finner flera likhetstecken med mitt eget uppvaknande skrivande!
"Följ din inre röst" denna kloka och visa appell, framsprungen ur Din egen inre källa, borde vara en vägvisare och ett rättesnöre för ALLA människor, för att nå ett mycket rikare liv med mycket större självkännedom!
Detta anknyter starkt till en andligt skriven bok "Andens Medicin" av Alberto Villoldo, som jag precis börjat att nosa lite på! Han har under 25 år bl.a studerat läketraditionerna hos Amazonernas och Andernas schamnaner. Han menar att i drömmen kommer vi kontakt med "den osynliga världen" i det omedvetna, som egentligen är den riktiga världen, vi borde lära känna och försöka förstå bättre, precis som du beskrev i din krönika! Man komma i kontakt med denna viktiga värld även i vaket tillstånd, men i Västvärlden är få som uppskattar och förstår vikten av detta, varav du är ett lysande undantag! Amazonas indiander, däremot, berättade sina drömmar varje dag,för att finna vägledning för sig själva och byn!
Sparar denna viktiga och insiktfulla krönika, för att kunna läsa den flera gånger!
2018-01-06

  Ann V Åhsberg VIP
Tack för denna mycket kloka text!
Håller med Chawa, den världen finns för alla bara man inte stänger dörren, utan våga öppna den.
2018-01-05

  Chawa VIP
Har både läst och begrundat din krönika och jag finner den riktigt bra och tänkvärd. Jag kan känna igen mig själv och mitt eget vägval i det du skriver. Det är en styrka att vara "udda" och våga följa sin vägs röst. Jag bara älskar citaten som den metalliska rösten förmedlade till dig. Vi alla har tillgång till både den synliga och den osynliga världen, men för många upplevs den osynliga världens dörr stängd trots att den alltid står vidöppen. Det är den osynliga världen som binder oss samman. Vår synliga värld (den så kallade verkligheten) är så full av rädsla och brus... Att skriva, att kreativt skapa och försöka förmedla de där fragmenten som glimtvis visas för oss i det som några kallar fantasivärlden, men som jag kallar den osynliga världen är en gåva att förvalta väl. Tack för att du ville dela med dig!
2018-01-04

  ULJO
Ska kolla
2018-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg