Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta undrade någon som varit och sett premiären av filmen om Ted. Just ett ord, en fras eller en bild är sådant som kan stanna kvar och då händer det att det blir en dikt.


Hur många tårar finns i världen

Hur många tårar finns i världen,
sa nån som var på premiär
Om mina tårar varit pengar
vore jag mer än miljonär

Eller världens största glaciär
skulle det bombsäkert blivit
om vi hade haft annat klimat
En tjock tjock bok om jag skrivit

Och gjort en bokstav av varje tår
-det är typ det jag nästan gör
för att inte helt gå sönder
om nu någon undrar varför

Som svar på frågan: helt oändligt
-de ingår i vattnets kretslopp
Massor av tårar finns i världen
De renar och hindrar driftstopp








Bunden vers (Rim) av Terapipoeten
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-01-04 13:03



Bookmark and Share


  bohemen VIP
JA! Att gråta renar och befriar!
Vi borde gråta mer i Sverige!
Det är helt underbart att gråta.

Bohemen
2018-01-05

  DavidM VIP
Gillar diktens perspektiv, dess förmedling av tårar som ett kretslopp. Uppskattar den bilden.
2018-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Terapipoeten
Terapipoeten