Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Tills dato har jag inte sett Carl O Anderssons frånfälle uppmärksammat här. Tillåt mig därför att skriva några minnesrader över honom, som i tolv år varit medlem här på poeter.se. De två böckerna må här symbolisera Sveriges flagga på halvstång


-TILL ALLA POETER HÄR OCH ÖVERALLT- R.I.P. Carl O Andersson

 

TILL ALLA POETERMot slutet av året kom det sorgliga budet om att Människan, poeten, författaren Carl O Andersson har avlidit. Många är vi som saknar honom här, både hans limerickar, haiku och rimmade texter, liksom hans burleska prosastycken. Han var en man som lyssnade och gav sina medpoeter sparsmakade, goda kommentarer, kort och kärnfullt avslutande sina svar med CU O.

Hans mångsidighet i språk och djupa kunskaper i vittfamnande ämnen syns särskilt i hans tio böcker. De är rolig läsning, intressant, fantasifull, stimulerande och ofta tankeväckande. Miljön hämtade han ofta från Bohuslän. Hos Olle fann jag första gången i mitt liv förutom författarens text även respekten för läsaren, i samklang med humor, fart och flykt i formuleringarna. Särskilt starkt fann jag den i livsberättelsen Min slingrande väg. Den gav mig inget mindre än ett förändrat perspektiv på olika svårigheter jag mött i livet. Olles sista bok blev Gandhiskynket, som utkom för ett år sedan.

Poeter.se hedrar Carl O Andersson genom att låta texterna stå kvar. Läs dem! Du finner dem här: https://www.poeter.se/Medlem?author_id=4639

Längst nere på profilsidans "Läs gärna" finns ett exempel på den burleska sidan hos författaren, i skrönan om en ryslig begravning. Också i burlesken, liksom i allt annat, skrev han skickligt mellan raderna och stämde till eftertanke. Under många år medverkade han även i Lysekilsposten och Stenungsunds-posten med minnen, skrönor och dikter under pseudonymen Lexens Olle.

 

Och till slut:


Om kärleken har vi här på poeter.se både läst och skrivit mängder med texter av varierande omfång och kvalitet. Få har ändå som Carl O Andersson i sin haiku fångat det centrala i kärlekens väsen. Må hans egna ord stå som eftermäle om och av en unik personlighet som fåordigt men starkt har stöttat mången poet i vår gemenskap.Haiku – MänniskokärlekMänniskokärlek

är att lyssna och krama

den som har det svårt.Lexens Olle den 23 september 2016Med saknad,

Minkki Huldén och fler av hans skrivarvänner

 
Prosa av Minkki VIP
Läst 873 gånger och applåderad av 43 personer
Utvald text
Publicerad 2018-01-09 18:16Bookmark and Share


  Karina"Kia" VIP
Så mjukvackert skrivet och hyllning till en fin vän och poet i vackra minnesord!

Känslofullt vackert skrivet!
2018-01-14

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tack Carl O för allt du gjort här.
Tack Minkki för varsamt minnesord!
2018-01-11

  Monika A Mirsch VIP
Tack Minkki, känner och tänker lika - mot livets slut är det alltför många som störtar förbi - med förundran och tacksamhet tänker jag på Carl O tillsammans med dig!
2018-01-11

  walborg
Tack Minkki för Dina minnesord om vännen Carl O som alltid avslutade brev så fint med CU O. Trots svår sjukdom orkade han skriva texter som lyfte och skapade broar och leenden. Det var min mycket uppskattade vän Anacreon som uppmärksammade denna författare för mig. Nu är båda borta och jag saknar dem båda.
2018-01-10

  i af apa VIP
Fin hyllning!!
2018-01-10

  petter rost VIP
Minkki Människa, varmaste tack för dina fina ord till en poetvän som lämnat oss. Sorgligen får jag medge att Carl O är en av alla poeter som finns här på poeter.se som jag inte hunnit med att gå in hos, inte haft läs- o begrundningsutrymme till. Bedrövligt, men jag ser att jag ändå i sorgens skugga, kan bättra mig - för sent, men ändå. RIP CO, ännu okände vän.
2018-01-10

  limerick VIP
Din fina text med och om värme och kärlek bokmärkes.
2018-01-10

  Peter Olausson VIP
Så fina ord om en poetvän!
2018-01-10

  Bossepoet från Österbotten VIP
Så blev tidens gång
avbruten och kort
pendelmakaren vände
huvudet bort.
Runan fuktig av tåren är.
Bosse
2018-01-10

    ej medlem längre
Tack för din fina minnestext! Jag visste inte att han lämnat oss. Men han var även min poetvän här och jag uppskattade verkligen hans texter.
Ja han är saknad
Ingemar
2018-01-09

  Cikoria Blå VIP
Tänk att få så fina ord skrivna om
sig här på Poeter.se
Jag har inte varit med här så länge än, därför har jag inte upptäckt honom.
Nu ska jag leta upp något av honom och läsa.
Hans texter lever kvar.


2018-01-09

  Eva Langrath VIP
Så fint skrivet om en medmänniska och poet . Tack jag har tyvärr missat att läsa honom men ska göra det nu.
2018-01-09

  Annie b'larsson VIP
Det var fint skrivet om Carl O Andersson. Han var en vänlig människa och vi bytte ord några gånger. Väldigt tragiskt gå bort så ung.
2018-01-09

    ej medlem längre
En sådan fantastiskt fin beskrivning av en medmänniska och poet!

Tack för att du uppmärksammade mig på honom och hans texter/böcker. Då jag missat att läsa honom.
2018-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Jag beklagar verkligen detta.
En mycket sympatisk man.
2018-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP