Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnlös


Sömnlösa timmar
stolpstelt stapplar fram
mellan vedbod och verkstad
finsnickrar behållare
som vardera rymmer
exakt antal
sömnlösa minuter

som duggar såsom sakta
såsom ljumma regn

medan sömnlösa
sekunder
står som spön
i backen

metalliska nedslag
i det obönhörliga

vi målar timlånga
linjer av mening
i nattens landskap

låter minuter
dugga fruktfukt
över efterlängtad
grynings stränder

men aktar oss noga
för ilandfluten plast
drömlöst bråte
tomhylsor
och söndertrasade
sekunder
med kaststjärnevassa
kanter
sömnlösa drömlösa




Fri vers av Petter Wingren
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-13 22:32



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Måste återge Petters fyndiga respons på min kommentar:

Receptbelagd. "Det är många som skriver just nu. Du har plats nummer 702 i kön. Vill du vi ska ringa upp till midsommar när det är din tur."

Hög igenkänningsfaktor. Som sagt:
Glad midsommar!?????? - för säkerhets skull/SR ??
2018-01-26

  Stanley Rydell
Kan jag beställa en behållare sömnlösa minuter att inta vid akut poesibehov? Tack på förhand!
2018-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren