Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill vara rolig

Jag vill vara rolig
rofylld vara
hålla under dig
underhålla dig
bara

nej jag menar
bråka med dig
tråka ut dig
putsa på dig
smutsa ner dig
tvåla in dig i mig
se det som förenar
och skiljer
skilja guld från silver

ett rått skratt förlänger kivet ha ha ha
klingar övergivet
ett gott skratt förlänger livet hi hi hi
låter överdrivet

humor oanmäld
i spontant flöde
ofta lågmäld
avslöjar ditt öde
då brister fördämningarna
då släpper hämningarna

vem fick en sådan idé
som den
att se sig själv
som stand up comedian

en humormaskin
som robotdansar
utbrister och utstansar
ett stelt flin
ungefär så här
hör och lär

hej jag är ruskigt rolig
rent tekniskt snäll
och principiellt känslig
gör din dag
glad och solig
mitt behov
av bränsle
och bekräftelse
är en farlig frestelse
därom är maskin och människa ense

själv är jag humorsjuk
vilken skräll
faller in i humorskov
smittar kontroversiell
med mitt eget humorstuk
fast i humormissbruk

bara genom noggrann läsning beräkning
avläsning
och mätning
av hörsalens skrattdecibel.
bidrar publiken
till min skojfriska läkning
jag slipper bli besviken
i gapflabbfabriken

nu har jag länge
stått och klämt
här ger jag nu mitt skämt
jag ska va riktigt ful
och ploja

jag har inget!!
Jag bara skoja
ha ha ha ha

du fattar
den var bra
det var det som var kul
vilket drag
du ger mig fingret
inte det...
kom igen kom

jag vänder mig om
den enda som skrattar
...är jag

vilken underlig dag




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-14 23:45



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Du lyckas säga många träffsäkra sanningar om mänskliga självbilder mellan skojfriska rader.
Näst sista raderna är enligt min smak lite väl sensmoralistiska, balanseras dock av det opretentiösa konstaterandet.
Petter på gotthumörtur!
2018-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren