Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåst

I natt blåste det
småspik
dom brädor
på huset
som satt löst
på kvällen
satt fast
på morgonen

vid frukost
värmde jag
mina händer
i frysen
för att orka
såga genom
gröten

på eftermiddagen
ljöd glassbilens
välkända
melodi

JAG ÄR INTE SUGEN
skrek jag inte
för pratbubblan
frös fast
i gommen

jag såg en man
och en kvinna
tala förtroligt
med varandra

det jag inte såg
var att ingen av dom
anförtrodde sig

jag såg på TV
svettiga fotbollsspelare
som talade ett annat språk

jag förstod vad dom sa




Fri vers av Petter Wingren
Läst 348 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-15 20:29



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Det som synes vara är inte med tvingande nödvändighet det som är. Det man inte ser kanske är synligt rakt igenom. Kanske det kända språket måste avklädas sin dräkt, kamoufleras till det okända för att begripas. Kroppen ljuger aldrig!
2018-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren