Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åldrande

Döden har sin skördetid
med jämna och ojämna tag
sveper och rensar på ängen

När vi blir färre runt bordet
och stolar töms
då blir vi bara mer synliga

Jag ser med åldern klarare
även när ögat grumlas grått
för det viktiga blir allt färre

Sentimentalt betraktar jag de unga
som lever leende i evigheten
även när kärleken svajar

Och jag nås med ens av insikten
att allt kring mig är en evighetsmaskin
utan början eller slut

Där konsten att sälja sagor till människor
om länder, gudar och mäktiga företag,
är lika enkelt som konserverad gröt




Övriga genrer av Linil VIP
Läst 173 gånger
Publicerad 2018-01-17 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP