Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nummer sex från GråGrön 1974


SOM EN LÅNG FÄRD

Deltog som regel i trettiotre länder,
mötte fem världshus på vägen.
uppträdde i tre klassdramer.
Hade kurage nog att be om lov,
fick vägen till det åttonde underverket.
Bad om ursäkt för sin musik,
blev uppblandad med olja och försvann.

För syntetisk kärlek
fördes de båda till Den Stora Maskinen.
-Jag ber er, blanda er,
låt sprida er säd över jorden!

Som säden böljar på åkerfälten,
är vågorna på havet som axen,
säden i stäven på båten,
undflyende och för om metatrossens spolar.
En madrigal med en mussla i näbben
flög över havsfältet.

Röster vill sjunga.
Låt dem!




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-19 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP