Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hav - öken

Hav... det första ordet
öken... det andra

barnet drunknar
och törstar
i samma mardröm
om vatten och sand

invandraren vandrar in
med hav och öknar
inpräntade på näthinnan
och innanför huden

tillvarons tyngd
tillgänglig
som mötesplats
i bildspråk nyspråk
över språkliga barriärer

varje bokstav
knyter tecknen
till sitt innehåll

mitt hav är ditt hav
din öken är min

dricker ord ur stavelser
varje bokstavs form och läte
har sitt eget drivmoment

som driver in nya språkspår
i tunga gom läppar hjärnbark

havets horisont
är öknens vattenhål




Fri vers av Petter Wingren
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-26 06:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren