Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se identiteten

Se identiteten pionröd
jämför sig
med ingen

närvaro
till övers
för alla

en hel rymd
bara för dig

planeten Mars
i höger öra

Venus
vid näsvingen

vintergatan
vid din vita tinning

Jupiter
snöflingesvävande
mellan allt
och inget

Saturnus
i skuggan bortom

norrsken stryker
över ögonlock
när du blundar

om än alla blundar
allting släcker ner

lyser identiteten
djupröd

som vinet
i den absoluta
bägaren

att dricka
varsamt

med smak
av guldbeströdd
stjärnhimmel

så varför
jämföra dig

med den som är
sämre
på att vara du

varför
engagera dig nu
när du inte
ägnar
en enda
omtänksam tanke
i vardagen

var din egen dryck
trycket mot din läpp
när identitet
rinner djupare

ner
i andningen
förvandlingen
blåröd syresatt

ingen vet
ingen ska få veta
ingen

sch




Fri vers av Petter Wingren
Läst 367 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-28 21:51



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Jag stannar exakt efter
"... guldbeströdd
stjärnhimmel"
Riktigt fint så! Att känna universum snudda vid min hud, bli del av det stora i det nära. Det gör något ned mig - ordlöst! Tack!
2018-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren