Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla damen

Återigen placeras hon
längst in, längst ifrån
de övriga i matsalen
så att de framåt kvällen
ska slippa se hennes miner
av smärta och tyst raseri

Efter 12 timmars sittande
i samma position
rullar man tillbaka henne
till det egna rummet
där man klär av, klär på,
tvättar, borstar, byter,
släcker och stänger




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 348 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-01-31 15:03



Bookmark and Share


  Niliboy
Människovärdet måste värnas för alla små å rara medmänniskor, de gamla skall ju vördas. Tänk så många fina å skröpliga gamla det finns! På ön i Japan Okinava lever världens per capita flest
HundraåringR. Något vi kan lära av. Dessutom dricker de grönt te!
2018-02-16

  Kungskobran VIP
Tyvärr allt för sant
2018-02-07

  Kim VIP
Smärtsam text, men känns verklig och viktig också!
2018-02-03

  Goraxy 89 Orion VIP
Fy tusan vilket ÖDE och Vilken TRAGEDI ! - Man blir ju Rabiat men kan ändå inget göra :(
2018-01-31

  Gunnel Eriksson VIP
Dikten väcker medkänsla med den gamla damen. Skickligt skildrat.
2018-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta