Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TICK, TACK

 

Pendylens

spröda tickande

 

mäter obarmhärtigt

utmätt tid

 

endast till låns

att brukas väl

 

jag vill hänga

i klockans visare

 

sprattla med benen

stoppa tiden

 

för jag vill

så mycket mer




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-02-02 17:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så fin och charmig! Och dikten är vis, visar vad många av oss vill.

Jag skrev också om klockan nyligen, men om min sjuka väns relation till den när han låg på lasarettet.

Tick, tack och stort tack, är så förtjust i ämnet!
2018-02-09

  Petter Wingren
Underbar träffsäker underfundig men sorglig dikt om att förhålla sig till tiden. Skrattet iklär sig gråt som iklär sig skratt.
2018-02-08

  ResenärGenomLivet VIP
Känner som du...det finns så mycket man vill hinna med...
2018-02-04

    ej medlem längre
Underbar tanke, fint fångar du den..
2018-02-04

  M.Eta
Håller med, skulle vilja få tiden att sakta ner ibland!
2018-02-03

  Lehva VIP
Vilken underfundig och tankeväckande text. Tycker om!
2018-02-03

  Rise Little One
En strålande tanke om att fånga tiden...
2018-02-03

  Fem hjärtan VIP
Det skulle jag också vilja .. Bra fångat !
2018-02-03

  Fulbergarn
jag hänger där jag med, men
2018-02-02

    Sefarge VIP
Att vara med i tiden
Eller ha den emot sig
Är frågan!
Härligt skriftad
Tidsbeskrivning!
:)

2018-02-02

  Valter Örn VIP
Stoppa tiden, jag vill hoppa ner från visaren och leva i nuet...
2018-02-02

    ej medlem längre
Orden andas kraft och styrka.
2018-02-02

    Jag är fan större än Sartre VIP
Stoppa tiden är omöjligt och tur är väl det, eftersom det är svårt att göra någonting om klockan står stilla och svårt att gå vidare om tiden inte finns.
2018-02-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som förmedlar livslust och livsglädje!
Ibland tycker jag att all tid är nyss.
2018-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP