Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig dansa nattens vals

Det är inte för revan i kudden, av den sylvassa udden och ormens gift
du har inte sett hur månen lyser när man faller, rinner ömt över trött läppstift
mjuka fjädrar i nattens klara
-jag ska bara-
mentalitet
som dansar omkring min yttre ram
mörkrets smekning blir min bordsdam
och hur de känns mot mina fingertoppar
som himlakroppar
de drar och lockar
fjädrar över fnittrande hals
låt mig dansa nattens vals
dun över nyckelbenen i en dubbelsäng.
fingrar som dansar, en felstämd sträng.
oändliga mil, flera sjumilakliv, över sträckta lakan
upp med hakan.




Fri vers av LillaLovis
Läst 347 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-02-01 22:15



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Fyndiga metaforer förnyar upplevelsen
av texten i nya dimensioner.
Bra vetja!!
2018-02-07

  Fulbergarn
"mörkrets smekning blir min bordsdam" suverän mening
2018-02-07

  Respons VIP
Jag gillar melodin, rytmen, rimmen och innehållet även om jag bara anar vad den handlar om
2018-02-02

    Peter Söderqvist
Finstämd text med spännande rim. En glädje att läsa.
2018-02-01
  > Nästa text
< Föregående

LillaLovis
LillaLovis