Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kommer ihåg en lärare jag hade i engelskan i högstadiet.. hon såg mig och såg hur jag mådde. Det är det där ögonblicket jag kommer ihåg i klassrummet som skriver jag om. Hon såg mig men jag gjorde ingenting.


ögonblick som fastnar på hornhinnan

jag kommer ihåg din blick
den var så snäll
du ville hjälpa
du räckte ut handen
men rädslan förlamade mig
rädslan för det okända
för att någon skulle veta
hur vilsen jag var

så många gånger jag kunde höjt min röst
bara sagt ett ord
ett enda ord
hjälp.

du lade din hand på min axel
du brydde dig
du såg mig
den lilla handlingen av omtänksamhet följer mig än idag
men jag kunde inte förmå mig göra något
jag var fast i min ensamhet

ensamhet
det är en konstig känsla
så onaturlig
plågande
som en bubbla
ja, en bubbla jag inte kan sticka hål på

som att vara en bland mängden
en vitsippa i ett hav av sippor
"plocka mig!"
varför plockar ingen mig?
jag är ju precis som den där sippan bredvid mig




Fri vers av subtitulo
Läst 405 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-08 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

subtitulo
subtitulo