Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allvarligt, är det meningen att man ska begripa? Begriper poeten själv vad hen skrivit?


Obegripliga dikter

 

 

att skriva på fikonspråk

tycks vara det rätta

att obegriplig vara

det ger poäng

 

orden gör saltomortaler

krumbuktar sig å det värsta

vrider och vänder ut och in

fjäskar för eliten

 

det tycks vara en sport

kanske nästa OS-gren?

vem gör flest volter?

vem har vackraste leendet?

 

poesi kan vara som abstrakt konst

det är konst även om tavlan hänger upp-och-ner

konstkännarna är ett säreget folk

går ej att begripa sig på

 

ni talar bra latin

så talade de lärde

vi andra talar ett annat språk

utan sublima tolkningar och uttryck

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 542 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-08 14:28



Bookmark and Share


  Nikolai Jungsin VIP
Ni talar bra latin
är för övrigt ett pallindrom ;)
Men ja det finns så många skilda stilar.. och syften, en del vill vara pretty, hipp, inne, imponera.
Andra skriver för att inspirationen driver dem.
En del som terapi.
Varför jag... det vette fasen men det bara händer... ;)
Kram
2018-02-09

  Fulbergarn
nja ibland ser andra bättre vad jag skrivit, även du :)

men ofta tycker jag att om man läser kommentarerna så förstår jag lite bättre.

men det det kan vara kul med lite ordrunkeri i högtrafande sftil liksom ;)
2018-02-09

  Cikoria Blå VIP
Jag läser din dikt och jag förstår den.

Jag gillar sånt jag inte begriper mig på också, ibland...
Då och då retar jag mig på krångliga dikter, där krångliga ord är staplade på varandra.
2018-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP