Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Råttor

 

 

ovälkomna migranter

invaderar städer

lever gott bland sopor

mat finns i överflöd

 

förökar sig enormt

lever i lyx och överflöd

tacka sjutton för att de trivs

värme får de inomhus

 

människan råttans fiende är

söker utrota den

kampen hård och ojämn

råttan är ett smart släkte

 

de sista att lämna sjunkande skepp

sägs vara råttorna

kanske är det så

även om de kan simma

 

en del har dem som husdjur

vad de nu ser för charmigt i det

jag ryser vid blotta tanken

där går gränsen för mig

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-10 09:44



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
en del har dem som husdjur
hahaha
och en stor del ska man ha för att städa bort de jätte råttorna som bara dök upp och vill störa den fred som staden njuter av
2018-02-10

    ej medlem längre
Ok men jag gillar råttor. Bra dikt iaf. Bakgrund?
2018-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP