Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruktlöst

Knackade på din dörr
ringde på klockan
ropade genom fönstret
messade genom väggen
men du var inte där

för du öppnade inte

men jag såg din skugga
projicerad på
nyss nerdragen
rullgardin

alltså var du där

det är skillnad
på äpplen och päron
sa skuggan på gardinen

fruktsallad sa jag
och äpplet faller inte
långt från päronträdet

skuggan av skuggan
skruvade bort
gångjärnen och ställde
den låsta dörren
mellan våra kroppar

banan sa jag
för allting var svartvitt
och jag hade inget
annat att säga
läget var mer låst än nånsin

skit i frukten sa du
och jag såg dig inte
men det är fortfarande
skillnad sa du

mellan vad då och vad då
frågade jag

mellan allt och allt
svarade du
till exempel du
och inte du

mellan en dörr
som är öppen
och en dörr
som är låst

jag kan gå förbi dig
retades jag

nej det kan du inte
men du kan
lättare än nånsin
göra intrång
sa du

med bara ett uns
av brist på vördnad
kan du på impuls
ödelägga hela
kontinenter
av språk
sa du

när ordet låst
för dig betyder
öppen
betyder öppen
låst

med van hand
skruvade du fast
gångjärnen

då grät jag
som en ångvissla
på ett ånglok
som kör rakt ut
i den svartvita
spenaten

då hördes bara
dunka dunka
inifrån
när du gjorde
plommonkompott
av äpplen

frukt dans värt
sa jag långsamt
som en formel
utan verkan
frukt dans värt

men varje försök
var fruktlöst fruktlåst
inte ett enda
onödigt danssteg
inte ett enda hopp

jag beställde
utan fruktan
blanketter i färg
och skrev under
som vanligt
med mitt artistnamn

Helge Rån




Fri vers av Petter Wingren
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-16 06:02



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Härlig språkekvilibristisk skröna som ur verkliga livet. Om gränsernas relativa varande i världen, den lilla.
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren