Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud är en uggla

Vi lekte
med våra
gudsbilder

bara för
att tänja
våra begränsade
föreställningar

föreställningar
är det enda vi har

gud är en uggla
sa jag
och såg den
framför mig

hur den
balanserar
huvudet

spanar
åt alla håll
med kroppen helt stilla
nitad i nuet

i ett tillstånd
av svalt intresse
men i fullständig närvaro
stand by

i beredskap för
uppbrott
floff floff floff floff floff

dess nattliv är
dess hemsida
där allting är synligt
för den som är rustad
med mörkerseende

men gud är lika lite uggla
som hon är gubbe
eller hen

gud är varken
trosåskådning
eller fågelskådning

gud är ingen
rovfågel eller trosfågel
det fattar väl
vem som helst

floff floff floff floff floff
vem flög förbi i natten

kan det ha varit en uggla
sch
nej det var gud

ibland kan jag nästan höra
vingslagen

när någonting
stämmer alldeles
för bra för att va sant

eller när obegriplig kärlek
slår till och greppar sitt byte
floff floff floff floff floff




Fri vers av Petter Wingren
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-17 07:56



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
"Djuren är väl också människor, ja de e just det dom e". Hälsningar från sjuttiotalets Djurens brevlåda angående inkarnationen/Guds mänskligblivande/görande. Gäller i högsta grad ugglor.
2018-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett ordrikt stycke, där orden leker högt och lågt, med Guds eventuella uppenbarelse. Jag är inte troende, men din text fascinerar och skapar tankar.
2018-02-17

  Stanley Rydell
"ibland kan jag nästan höra
vingslagen" - "ruah" dr Watson!
eller "som en stilla susning".
Fin kontrastverkan, för att inte säga paradox ~. Mästerligt lotsar du läsaren i höjden och på djupet! Tät, sinnrik dikt om att leka på allvar ned gudsbilder.
2018-02-17

  Larz Gustafsson VIP
Gud är ANDE (Johannes 4:24).


2018-02-17

    Sefarge VIP
Intressant
Frågeställning
Och skrivgrepp!
"Den helige ande"
Som vinden syns
Ej men verkar
Även i dessa ord?
:}
2018-02-17

  J-M
Hm...jag tyckte om att läsa den här på några vis. Jag som läser tänker att många av oss har sådant behov av att förkroppsliga Gud, så Gud blir greppbar på något vis. För att för många är det så svårt att tro på något som vi inte kan förklara fullt ut om vi inte förkroppsligar, som ugglan. Jag tänker att jag vill sluta jaga förstå, och vara mer i känna. Nåväl. Gott utförd.
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren