Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allting nytt

Ingen ska kunna
backa bandet
ingen ska kunna
trycka upp
välförpackade
bästföresekunder
ut ur sitt sammanhang
tid är resterna
av gårdagens
överkokta pasta
som torkat och stelnat
i mönster
ingen ska kunna
greppa

hur skulle det se ut
om vi var så upptagna
av det inspelade
att vi glömde spela in
så besatta av bäst före
att vi inte såg bäst efter
så fixerade vid att dra näring
ur det redan förbrukade och skämda
att vi inte såg till att hålla tiden fräsch
var och en tuggar på sina egna nötta
överlevnadsstrategier
utan varken smak eller näring
av rädsla förmodligen
för att alla källor ska sina
av brist på tillit troligen
den som stirrar stint i backspegeln
för att undvika whiplash
har redan beställt en frontalkrock

vem var det som gick förbi mig
jag såg som i ögonvrån

tiden
se jag gör allting nytt




Fri vers av Petter Wingren
Läst 286 gånger
Publicerad 2018-02-21 06:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren