Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om jag skulle klara mig så skulle jag berätta, det som i det fördolda, våra blickar sa om det som händer.


Fruktan.

Ja, i fruktan.

För där finns män,
män med makt,
de som säger:
"Hon ska ta kuk"

Ja, såna finns i vårt samhälle.

Där på tvång sitter de som är offrade.
De ber, de väntar på att få komma ut..
Och ingen tycks vilja se,
att det nog inte
blir mer än en skugga
av det hopp, hållna i sin hand.
(Vad höll hon i sin hand, en text?)
Den här texten berör, behövs.,
för att bli tillfångatagen av andra.,
är värre än ord på nätet, som sårar.

Fruktan att bli tystad,
nertystad i vanmakt,
snart orkar hon inte mer..

Men hjälp den som knäcks i
den här kvinnomisshandeln.
Det är ett omänskligt lidande.
Att tvingas till underkastelse..
För där finns män,
män med makt,
de som säger:
"Hon ska ta kuk"

Ja, såna finns i vårt samhälle!

Där på tvång sitter de som offrats
de som väntar på att få komma ut.

(Tre unga kvinnor som samtalar tyst..)

Uppfattade att det var något skumt
med mannen som gick bakom mig..
Säg inget då kallar dom dig för sjuk.
Ja, då hamnar du här igen, i fruktan.
(På tv ser de någon som säger..)
"Hur många arbetar inte för att få bort
den organiserade maktprostitutionen."
Jag klarade mig, men sen, hur vet man?
Att du är fri, att du fått samhällsbeskydd?
De säger, det är ett psykiskt funktionshinder.
När de-kåta står i vägen för kvinnans fria liv?
Är du utsatt, så är det ett psykiskt handikapp.

Ja, det är väl bara att inse sanningen.

Sanningen?

Att den politiska maktprostitutionen jagar oss.
Gud vad skönt att vi träffas, och pratar om det.

Blev du omskuren?
Ja, men inte helt.
"Går man på henne sätter man dit sig själv"
Sa, någon och nu är jag för gammal för dom.
Hoppas det!
Hörde att någon visat sig, men inte fått hjälp.
De ska inte lägga sig i, om de inte kan hjälpa!

Fattar de inte att vi behöver, hjälp på riktigt!
För där finns män,
män med makt,
de som säger:
"Hon ska ta kuk."

Är det den här texten du skrivit?
"I sin makt skrattar dom åt vår utsatthet"
Ja, se det som en obearbetad text.
"Psykisk misshandel ger ett psykiskt handikapp."

Men kan ingen skydda kvinnan
innan det blir till ett handikapp?

Fråga Polisen, eller någon, men vem vet?
Förövarna och offren vet ju vad som händer.

Jag tror min text ska få överskriften..
"Fruktan för det som finns i bland det normala"
-Har jag fångat känslan?
-Ja, att ditt liv är förstört.
-Så sant, läkaren skakade på sitt huvud.
De måste sluta med droger, alkohol och cigarett.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-03 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP