Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
PÅ kvinnodagen.


Mamma.

Kärlek
den bara fanns.
Satt i väggarna
smekte krukväxterna på rad.
Den gömde sig i chokladkoppen
den hemsydda klänningen.
Den fanns i sommarlovsmornar
med öppet fönster och fladdrande gardin.
Den märktes i omtanke och kramar
i fiaspel och godnattsagor.
Den fanns i alla år som en självklarhet
jag behövde aldrig undra över dess kraft.
Kärleken den gav en sorts magi
lycka att se ett livslångt kärleksfullt äktenskap.
Kärleken färgade oss alla som kom i dess väg
och gett oss alla en grund som är obetalbar.
Den märktes på glädjen och stoltheten
på lyckan över barnbarnens ögonglitter.
Nu på kvinnodagen tänker jag på vilken gåva jag fått
att minnas dig med stor tacksamhet och glädje.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-03-08 23:06



Bookmark and Share


  M.Eta
Så fint skrivet om en lycklig barndom med en omsorgsfull mamma i centrum.
2018-03-12

  Yrre VIP
Å, blir så berörd!
2018-03-10

  ULJO
Mamma finns där alltid. Fint du hyllar henne
2018-03-10

  anits VIP
En underbar hyllning till din mamma!
2018-03-09

  Gunnel Eriksson VIP
Vilken fin beskrivning av din mamma,
så fylld av kärlek.
2018-03-09

    ej medlem längre
Tar dina varma kärleksfulla ord med mig i tankarna denna dag - tack!
2018-03-09

  Rise Little One
Vacker hyllning till din mor!
2018-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP