Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hade jag släckt solen den där dystra dagen musiken tystnade i våra liv?


Stäppvarg 1

Hade jag låtit mörkret överta ditt hjärta?
Vad hade Mozart sagt om vårt partitur?
Det finns så lite som jag kan berätta,
härifrån min kalla trånga
stäppvargsbur.

Musikens inre unga andar lider,
när samtid varar med vår ursymbol,
som verkar mellan evighet och tiden
och kantrar verklighet av tomma hål.

Vad hade Mozart sagt om vår musik?
om den värld vi levde i,
i "fin" panik.

Musikens inre unga andar lider,
av gamla minnen utan nya tider.





Bunden vers (Rim) av Jaramald VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-09 19:03



Bookmark and Share


  anathema VIP
Dramatiskt och storstilat men likväl känslosamt. Att det är en 1:a i titeln lovar gott, med hopp om att det kommer fler dikter från din penna snart.
2018-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP