Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valfläsk

 

 

snart till valurnor folk gå

vem ska de rösta på?

många löften ges

många plakat ses

 

de lovar vitt och brett

det har man ju sett

av stora ord bli

ord utan magi

 

rösta på oss!

såklart förstås

vi vill alla väl

vi har våra skäl

 

se vårt manifest!

livet blir en fest

vi ger garanti

inget lurt däruti

 

pengar är bra

det måste alla ha

det kan vi lova

det är vår gåva

 

ingen ska få svälta

inte heller älta

nä, mätt och gla'

varenda da'

 

gamla och trötta

ska vi stötta

sjuka ska få vård

man ska ej va' hård

 

skolan ska vi rusta

med liv och lusta

glada blir alla

sjung faderullan!

 

ja, tänk så bra

om ni oss vill ha

som representanter

vi blir era drabanter

 

när vi oss tillbaka drar

vi njuter av sköna da'r

vår pension blir fet

tur att ingen vet

 

att vi folkets valda män

alltid kommer igen

vi andra poster får

vi svenska folket flår

 

vad vi än röstar på

vi där ändå stå

rösta vi "rätt"

det är inte lätt

 

folket våndas över styret

det är det stora äventyret

vi lider helvetets kval

likt en strandad val

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-13 12:51



Bookmark and Share


  Fulbergarn
ja hu je da mig hur än en röster så sitter di ändå fel i regeringa
2018-03-13

  Öknens Ros VIP
Frågan är vilka som kommer styra Sverige den närmaste 4-årsperioden.
2018-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP