Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nåd och närvaro

Nåd är gratis
som en varm potatis
vars värme
sprids
tills hela kalla
kroppen
blir varm som
varma koppen

tids nog
även själen
indragen
med sitt centrum
magen
ett väntrum
där ingen måste
ta sig i kragen

nåden
och närvaron
lika som bär
båda berättar
att Gud är här

om närvaron
till äventyrs
skulle tappa tråden
får vi minnas
att den styrs
av nåden

om nåden
i sin tur
förlorar sin nerv
blir närvaron sur och kärv

ska envist
betala för vänskapsband
hundra riksdaler
för att hålla en hand

nå vad kostar
en säck potatis
nu har du tappat tråden
den är ju bara en bild
av nåden
liksom närvaron
är den gratis




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 373 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-18 16:14



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Djupklokt skrivet!
Nåd i sinnet.
Gör det mer
glädjefullt
att leva!
;}
2018-03-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Ingen kan som du sy ihop existentiella trådar till en text med humor och allvar.
2018-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren