Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Odjurets käftar

När odjurets käftar
slog ihop i det
löddriga gapet

i tron att kunna döda Gud
var Gud redan död

monstret kastade
med huvudet
och stirrade vild
av upphetsning
omkring sig

lusten att döda Gud
drev odjuret nästan
över kanten till
galenskap

när han fick fasta
utan gudsköttet
i 40 drakdagar
och 40 draknätter

hördes
på begripligt språk

”om du är hungrig, så befall stenen där att bli bröd”
men när monstret glupskt tog sig an sin frukost
rök några gaddar för sten var fortfarande sten

”du vill ha all makt och härlighet
och du hade det så när i ditt öppna gap"
vilddjuret blev ursinnigt och högg
med sina stora käftar mot klippgraven
som höll för trycket
och nu var besten nästan tandlös

"om du vill va världshärskaren
så bevisa din makt genom att kasta dig ner
ifrån klippan ner för det djupaste stupet"
det tilltalade monstret
som gjorde sorti med ett avgrundsskri

det enda som fanns kvar på backen
var några monstertänder
som sparades och hedrades i somliga länder




Fri vers av Petter Wingren
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-20 05:27



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Konsten att göra monstret frestaren tandlöst i bästa P W-skrönastil med bottenkänning. "du död var är din udd...?"
2018-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren