Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är en bisats, som helst bör glömmas bort...


De förvägrade

 

en piskande hagelstorm

luttrar den övergivne burksamlaren

som letar efter buckliga enkronor

för att lura till sig ännu en gryning

 

 

den söndertrasade flickan

tar på sig all sjabbig skuld

blöder för andras begär

färgar sin svarta dagbok röd

 

 

 

den utfryste pojken

tolkar glåporden i rosa

men leker med sin svångrem

och väljer bort allt hat

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-03-22 02:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var faktiskt rätt snyggt, det var det.
2018-03-26

  Stisse
Mycket bra. Utanförskapet som gör så ont och sårar. Känns sant det du skriver.
2018-03-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Som det är, vem vill se "skiten". Du tolkar eländet superbra i din fantastiska dikt!
2018-03-22

  Staffan Nilsson
Riktigt riktigt bra

lura till sig ännu en gryning
blöder för andras begär
tolkar glåporden i rosa

är rader som stannar
men det gör alla dina rader


2018-03-22

    ej medlem längre
Samhällets olycksbarn som skriker "se mig!" "se mig!"....men ingen hör och ingen bryr sig.
2018-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP