Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill vara du

Jag önska jag var som dig
växte upp i samma kvarter
samma päron samma tjej
samma världssyn, samma äventyr
resa jorden runt
ha pengar undangömt
på en bank någonstans
alltid redo för varje övning
för när de blev prövning
jag torska kredit
åkte alltid dit
emotionellt eller fysiskt
det satte spår, det var fuckin psykiskt
som sår i mina drömmar
gav mig år av mardrömmar
sömmar som går upp
från tid och som så och då
kände mig ensam
fast jag aldrig var själv
tänkte på götaälv
som en utväg
står uppe på bron
tittar ner, fyller tomrum från oron
att framtiden är bortom mina frågor
svaren i djupet av vattnet
när jag faller över kanten
fallet i marken
när du från botten har vandrat
för varje andetag
är en längtan till sista handtag
inte en sekund till
för sista vilan är det enda jag vill
ta mig härifrån
låt mig spela in
ryta i min mikrofån
som ett fån
en normal svensk
gått in i väggen
i mitt hem
en av er alla
men ändå ingen
om du ändå kunde fatta
hur det är att växa upp
i utanförskap från alla




Bunden vers (Rim) av Origa Rael
Läst 356 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-24 03:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael