Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kraxande skator

Det var ett förskräckligt liv i trädet , jag gick ut för att se vad som stod på.
Skator flög runt kraxade och störtdök mot något, gick närmare för att se efter, kikade upp i lövverket, först såg jag ingenting men när jag gick närmare såg jag att det satt en katt högt upp långt ute på en gren, det var den som skatorna var ute efter, dom störtdök och försökte hacka på den stackarn som var försvarslös och vettskrämd .
Katten klamrade sig fast på grenen och det var bara en tidsfråga innan den skulle ramla ner eller bli sönderhackad.
Försökte skrämma bort skatorna men dom var alldeles för högt upp och brydde sig inte om mig.
Sprang och hämtade en stege och reste mot trädet , klättrade långsamt upp för att inte ytterligare skrämma katten, när jag kommit längre upp försökte jag skrämma bort skatorna, det hade en viss effekt, klättrade ända upp på stegen och ytterligare en bit på en gren, katten var nu ganska nära, bara några meter i från mig ,skatorna höll sig på behörigt avstånd men kraxade hela tiden.
Jag lockade kisss kisss kom lilla kisse, den kröp närmare och närmare , plötsligt tog den ett skutt och satte sig på mina axlar runt min hals och spände ut sina klor i min skjorta för att hålla sig fast, jag kunde känna klorna mot skinnet.
Sakta började jag klättra ned för stegen, halvvägs ner så tog den ett jätteskutt till marken.
Väl nere strök den sig mot mina ben och höll sig tätt intill mig hela dagen vart jag än gick, men plötsligt var den borta ,min fina tigerpälsade katt.
Jag kan än i dag känna den runt min hals, det blev några rivmärken från klorna och om man tittar noga så kan man än i dag se små märken i huden.







Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-27 09:45



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
det var riktigt fint gjort!
en ärrad krigare.
2018-03-27

  Marita Ohlquist VIP
Fint skaldat av en räddare i nöden!
2018-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP