Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


INSPIRATION att skriva detta fick jag genom att läsa: #Veckans_språkhistoria - om häxan och magi ur ett etymologiskt perspektiv. Länk nedan. ... ... Jag tackar på förhand här och ej i mail att Du läst, blir glad och tacksam för värmande applåder, gensva


HÄXA & KRAFT - Abrakadbra på Dig!

DominiQue NVC Costa·den 3 april 2018


Abrakadbra på Dig!

Magica de Hex (älskar det namnet) och när min kloka själfulla FB-vän Amy en gång skrev:

"Abrakadabra på Dig"

blev jag hög för då kände jag kraften bubbla upp, blev så påtagligt påmind om hur vi kan skapa tillstånd...

själv är jag inte organiserad

följer inte något trossystem

går inga healingkurser

(har släppt Reiki som jag nosade på via två kurser kring 1990 - för även om det fungerade utmärkt som läkande metod, kändes det helt fel för mig, och jag har rensat bort detta ur mitt system)

jag utövar inga normativa traditioner

jag deltar inte i gemenskaper, och känner inte att min existens är avhängig genom att identifiera mig med andra grupper

jag vill vara fri att lyssna på månen, som ibland, bara ibland har budskap, och svanar och från de mest oväntade källor, vill jag lära – då behöver jag tystnad …

Min kraft som jag när genom självrannsakan och en slags uppkoppling till något högre och ljusare än allt som ses och kan tas på gör mig tacksam och lycklig inuti min kärna. I mitt hjärtas djup dansar livet och dödens eldar i en intimt förbunden glad, sensuell och uppsluppen dans. Om jag omvandlar min libido och verkligen går i trance har jag via skötet och hjärtat två kraftcentraler eller portaler till uppenbarelser och emotioner som kan så mycket mer än jag själv förstår.

Jag har inte bråttom med att förstå?

Varför skulle jag rusa genom livet?

Det räcker med att blodet rusar i dramatisk tango och att tankarna dansar frivol cancan. Jag älskar ro och frid.

Ro och frid uppnår jag då jag skärmar mig från det skapade världsliga i allt från byråkratiska institutioner, politik, religioner, traditioner och kollektiva upprepningar, och allt från sublimt grupptryck till rena masspsykoser, våld, tyranneri, sexism, förtryck och vanvettiga uråldriga förhoppningar om att kampen mot krig, mot ohälsa och för kärlek är vägen fram. Att kämpa för fred är som att "fuck for virginity ". *

Ska vi då ge upp?

Ska vi inte mobilisera motstånd? Ska vi inte ta ställning?

Nej!

Frågeställningarna och även klassiska skolmedicinen härrörs från andra värdegrunder – vilka är valfritt för den som vill fördjupa sig och trassla in sig i teoretiska system, långt bortom det basala, med de inre medfödda krafterna, intuition och självläkeförmågan.

NEJ!

Vi bör inte ge upp.

Jag tror på att se upp.

Se in, mer än att se ut.

Med inspiration från ovan och naturen och djuren och ännu opräglade barn, kan vi säga att vi ser upp.

Upp i skyn till inspirerande kosmos och upp till livet ovanför ytan, upp från platt mänsklig teori och besatthet att etikettera, validera och spekulativt bevisa i någon slags ängslig händelse eller tävling om "sanningar" dvs en evig jakt och en iver att kartlägga. Fastfjättrade av gravitation och olika lagars teser och bevisning lyfter inte själ som närs av tankens frihet - och kan snarare förlama än nydana. Men inte alltid, men alltför ofta.

Jag ler.

Varför kartlägga en plats som ligger rakt under våra fötter?

Barfota (zonterapi) får vi negativa joner och vi blir i kontakt med jordens kraftfält, inom andliga kretsar kallas det att "jordas", vilket sägs och upplevs vara en god grund och förutsättning för att vara i balans för att öppna upp för fälten; eller som jag kallar en aspekt av alla: "att himlas".

Lustigt att vi kallar oss, folket, på svenska för män i skor, där kvinnor exkluderas i bilden, den bild som målas upp för skärpta sinnen är - skoklädda män. När barfota folk är vägen till helhet, och där alla är inkluderade i språkdräkten, skorna eller tillåts vara vid sina nakna fötter.

Så mycket stympat, förvridet i allt från språkfällor till vanföreställningar - om att frukta Gud, gömma kvinnor under sjok av tyg och självförnekelse ... och sattyget att skära bort hud kring mannens eller lillpojkens penis, hans manligaste attribut ses som något orent? Detta var ändamålsenligt då smegma kunde samlas under förhud, men det kan alla vänner med vatten rå på, men brist på vatten i öknar kan ha skapat denna bestialiska lösning som nu skapat hysteriska tankar och ritualer kring.

Det andra sattyget (”sattyget” också ett ord att undersöka) ?? är att könsstympa och värdera kvinnans underliv - i rätt och fel, snyggt och fult, syndigt eller dygdigt. Vettigare vore att tänka torrt eller fuktigt. Den naturliga vaginans miljö är frisk fuktighet med glatta smidiga slemhinnor som närs av goda fetter i kosten. Och ALLA delar har sin funktion. Här talar vi mästerlig design. Clitoris, för att likt gnidandet på Aladdins lampa (om en vill gå djupare än de kroppsliga sensationerna) får oss i kontakt med själva skaparkraften, och livmodern som kan nära och föda ett fysiskt liv har likaså i lagens om alltets polaritet (plus/minus, Yin/Yang, svart/vit etc.) förmågan att nära och föda det osedda icke fysiska - men energifyllda, metafysiska ”något” (bortom ord och definition).

Esoterism behöver inte låta sig förklaras – men väl upplevas.

Clitoris är en väg till magi, en väg till extas, en väg till vishet och en underbar elysée till ljuskaskader av innerlig trance och orgasmer. Hela underlivet är en portal till de allra heligaste och mest stärkande krafter … resor … och upplevelser.

Detta vet initierade och frisinnade.

Så varför har det kvinnliga organet av många religioner bannats, stigmatiseras och till och med försökt stympas - med allt från kliniskt ren skalpell till rostiga rakknivar i viljan att skära bort? Detta helt vaket och kallblodigt av anhängarna till övergreppen.

Jo KRAFTEN!

Kraften, livskraften … mina vänner slåss de giriga om att få i sin hand, för med litenhet inuti behöver de göra sig stora … i den yttre världen. På andras bekostnad. På jordens bekostnad. Ja kanske till vilket pris som helst, som det verkar.

Metoden är - Uppvigla massorna genom religionernas löften och upptagande och bekräftelse i gemenskaper, skräm, straffa och belöna - och massan och anhängarna kan hjärntvättas att gå i princip vilka ärenden som helst – även dessa ohyggliga inslag av tortyr, lemlästning och barnmisshandel och ohyggliga övergrepp – och allt detta sker ”vaket” i god tro, och lämnar hos utövarna en känsla av att göra rätt – att ”följa den rätta vägen”.

God tro?

Ja! Så mäktig är karismatiska ledares uppenbarelse upphaussad av effektiv retorik, ofta med inslag av skrämsel ”Gudsfruktan” och skuldpåläggande – och uppviglat medvetet grupptryck med uttalat till sublimt hot om uteslutning. Direkt uttalat inom Jehovas Vittnen och andra stränga sekter. ”Att rätta sig i ledet” = kön till frälsning? Manipulation till acklimatisering in absurdum.

Det trampas på lik. Det skövlas i regnskog. Djur jagas som sport för att få skrytas med troféer av det storslagna (som om det skulle höja en liten själ?) Det skapas press på bevis och empiriska fakta, och förklaringar levereras från Utbildningsväsenden vars grunder är i bräcka. Sedan får folket inympas med bräckliga teorier där t.ex medicin ska bota och bekämpa (ofta med syntetiska medel som kan vara ivriga försök att rekonstruera, i styrda och kontrollerade proportioner det naturens fauna har i vilt slag – allt för att få ut maximal vinst på det som låter sig patenteras) … ISTÄLLET för att stärka det vi redan är, har medfött: självläkeförmågan - och att uppmuntra och låta oss fortsätta vara (eller bli) ett med naturen och vara kåta, barfota och lära oss njuta blommor, natur och djur och lusten i respekt och – alltid – i samtycke med oss själva och varandra.

Om det är - att prata med ett djur eller en blomma som inte låter sig beskrivas – om det är magi; Om det är en ljusväg, ja då tror jag den är farbar. Belyst.

Blommor, många i alla fall, är av naturen skapade vackra, som om, som att universum har ögon, ögon att se, inte bara titta och lokalisera, utan blickanden att smeksamt skåda över vyn att njuta, och beröras in i själen och djupet - det är min tolkning. Att se, att seendet ska friskas upp av det harmoniska, färgsprakande ibland uppkäftiga och överraskande av visuella intag av olika former av varat.

Är det då inte en gåva att se?

En vacker blomma.

Ett vackert sköte. Här vill jag säga: en vacker f-itta, för ingen tillåter jag - göra mitt kön till ett skällsord, min vackra blomma. Som min älskade lilla farmor i Paris sa: La fleur.

Vem skulle skära bort knoppen på rosen?

Vem skulle hävda den var för röd, kräva att den skulle blekas?

Vem talade om för oss att vi inte får gå barfota, att hälften av vårt folk inte får finnas i språket och ibland inte ute i det brusande livet?

KAN DET VARA DE …? som vill utöva kontroll, för att de INUTI är så små, så rädda att vi andra …ska … upptäcka vår EGENTLIGA kraft?

Kan de vara så att de går i hybris och vanföreställningar om att pengar, sexism och mord, våld och tortyr och alla sublima nivåer av förtryck och manipulation, spridande av irrläror till olika nivåer av fundamentalism, hjärntvätt och sinnestyrning via kommers och konkurrens, statusjakt, religion och dogmer, idrottshysteri med tävlan, händelse och kamp, språkförstörning, och sinnesfördärv är effektivt? Kan det vara så att de genom avledande manövrar, censur och könsstympning både i fysiskt som i att tabubelägga sund, ren och frisk fuktig kåthet och kreativ tankefrihet - vill ta MAKT?

Kan det vara så att makten hade vi och har vi hela tiden, om allt får vara med och vi får tänka fritt, tala fritt, utforska fritt men i respekt för symbiosen i naturen – och med respekt till oss själva och varandra?

Kan det vara så att vi ALLA är magiska under av liv - från underliv, fötter, händer, glada och mätta ljusbål (inga mer häxbål, tack) kärleksfulla hjärtan, raka ryggar och stolta nackar, armar uppsträckta i tacksam eufori och ömsom knäppta i ödmjuk, men salig vördnad som i ett Namasté?

Kan det vara så att vårt vilda hår, dessa antenner till krafter, och vår fontanell, alla och Alltet längtar tillbaka till ljuset? ALLA, ja nästan alla känner längtan?

Många längtar till ljus, i synnerhet påtagligt nu i vår, våren 2018 i Sverige, då kylan både i atmosfären som i andra sfärer gör sig påmind. Solkyssars längtan.

Många bejakar också mörkret för vila, grodd och reflektion. Lugnet och tystnaden som kan ge ro, som skärpta sinnen, när andra intryck mattas av.

Balans.

Livsvillkor är balans,

som ofta föds ur kaos,

därför:

uppbrott, kris, ja t.o.m. tragedier är av gagn, av ”godo” …

OM vi ges utrymme för att begrunda, reflektera, vilket ger underlag för nästa stunds förtanke och bäddar för etisk valfrihet.

Balans är - utöver det rent kontemplativa - att i dans att våga ta steget, hoppet, språnget, bortom - i fast förvissning att steget ut tar oss fram, upp … och tillbaka igen.

Det känner alla vi som en gång dansat fria utan styr, vi som i rörelse i motion, bara uttryckt kroppens flöde av glädje för själen var fri att dansa med rytm- och hjärtat grät av både ömsom bekräftelse och upplöst sorg som lyckans tår i glädjen att få pulsera allt blod och glädjen att - ÄNTLIGEN få råda med sin medfödda intelligens, den intuitiva.

Ja vi kan kalla det Magi,

om vi vill?

Abrakadabra på Dig.

Är det något Du bör googla så är det, Abrakadabra sedan är det bara att säga: JA TACK.

Tack att Du läste ända hit.

Visa gärna om Du läst med ett hjärta, det älskar jag. Tack.

Och varmt Tack från mitt hjärta om Du kommenterar eller reflekterar vidare hos Dig. Jag behöver inte veta. Bara Du vet! Inspiration är vägen … fram.

DominiTACK

 Arlan i April RenVerkets år - 2018 efter Kristus - Innan Vi tar upp ljuset igen…

 

 

Abrakadabra på oss.

Hjärta & Kraft

© DominiQue NVC Costa

Reflektion & Fotografik

 

_________________________________________________________________________________

INSPIRATION att skriva detta fick jag genom att läsa:

#Veckans_språkhistoria - på Facebook från denna sida (länk nedan):

som börjar så här:

”Visste ni att ...

... engelska häxor är uråldriga, men att svenska trollpackor är yngre än man skulle kunna tro?

Förra gången skrev jag om ordet "häxa" och dess ursprung i "hægtissa" samt det ordets väg genom engelskan, för att idag ha blivit "hag" i det språket. Engelskan har ju dock ett annat ord för häxa, som är "witch". Detta kommer från det fornengelska ordet "wicce", som betydde "kvinnlig magiker" eller "förtrollerska".

Läs gärna hela – en mycket intressant artikel: Veckans_språkhistoria - https://www.facebook.com/veckanssprakhistoria/posts/2001572256749688

 

KÄLLA:

* #Fighting_for_peace_is_like_fucking_for_virginity” Walt Hewins, 2008

#Abrakadabra_på_Dig / Amy Maria Forsberg

make love – not war – avrundar väl det hela bra? ??

#Häxa #livmoder #makt #frihet

 

      

 
Övriga genrer av DominiQueen
Läst 576 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-02 21:51Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
<3 VAD fattas den här ovan publicerade texten? Ingenting alls, tvärtom, de ämnen den gestaltar sker på ett NOBELPRISSÄTT - E X E M P L A R I S K T alltså! D OCK måste jag, nästan snyftande, poängtera att denna, av bländande Professionalism utformande och presenterade textmassan sannerligen hör hemma som "vägvisare" i en DIGER BOK, där glasklar tankeskärpa, oavsett vidare ämnen, i sig visar vägen mot SJÄLVKLAART NOBELPRIS!!! Innerligaste GRATULATIONER till Dig, DominiQue Costa O C H alla oss som förhoppningsvis får chans att ljuta av den boken, som litteratur värd långt mer, och troligast långt mera såld än den just nu mest
sålda boken, BIBELN!!! <3
2018-04-07

    ej medlem längre
<3
2018-04-06

  Lars Hedlin
Vi möts i alltet Systrar bröder och alla andra själar..Kärlek och ljus till er alla <3 :)
2018-04-06

  DominiQueen
Peter när Du kommenterar på detta vis känns det så hoppfullt, jag har sett Din fina själfulla närvaro nu och då och bara att se ditt namn gör mig glad och ... vad häftigt att dela en icke namngiven eller definierad gemenskap - kanske det är förundrans väg om att vi inte vet så mycket - men att vi är ödmjuka inför allt som är - eller nåt sånt? HÄFTIGT - ja i de bästa av världar borde vi på denna jord (till att börja med) hålla ihop och värna varandra - tyvärr är inte det vårt facit - men jag är glad att Du som jag hoppas och tror på LIVET och allt i vad som ingår i den fria upplevelsen av A till O i denna version - sen får vi "se"... Tack för Dina responderande Kraftord.

Ljus & Kärlek till Dig och över Din väg
Keep Shining
DominiQue

Tack för Dina alltid lika kloka och sprudlande Marita. tack att Du tog Dig tid att läsa och begrunda, vilket tålamod :-) - själv har jag lättare för att skriva än att läsa, men Du verkar suverän på både och - älskar Dina kloka och ofta distinkta goda ord och reflektioner i Dina alster...

Varm ljuskram - igen, min vän :-)
DS
2018-04-05

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng med många fina, tänkvärda inslag i varpen!
2018-04-04

  Peter Olausson VIP
Vem behöver rusa genom livet, vem behöver veta - utan att först leva? Vem har rätt att förringa mäns och kvinnors egna upplevelser av det gudomliga, i och med sina kroppar och i mötet med jorden där vi föds, lever och dör? Du skriver om frihetens vägar utanför alla namngivna gemenskaper. Utan att försöka ge något ännu ett namn vill jag bara säga att just den gemenslapen delar jag gärna. Vi som lever bör hålla ihop under himlens horisonter. Tack för dina kraftord!
2018-04-03
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen