Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egentligen

Egentligen
är det enkelt

när du går ut
så går du in

när du andas ut
andas du in

saligt ovetande
om allt du vet

du tar när du ger
ger när du tar

hettan svalkar
kylan är het

det ansikte
du lämnar
är det du möter

ni har samma
leende
samma skratt
men humorn
är helt annorlunda
allting är stand up

där kan man
till exempel
ställa sig upp
och gapflabba
åt ord som
”dötrist”
eller "gravallvarlig"
fattar du

...nej du fattar inte

fattar du den här då

"dörrlås" eller ”sparlåga”

nähä

den dörr du låser efter dig
när du går hemifrån
står vidöppen framför dig
och ingen saknar nyckeln

plats för skratt

för den har koltrasten snott

fattar du

...men koltrasten är vit
och sjunger alla sina
melodier baklänges
och upp och ner

ups det där var inte
riktigt sant

för koltraster sjunger
aldrig likadant

april april
om sanningen ska fram
är du en sill
och jag ett lamm

men dum är ingen av oss
Gud är granne med kaos

så jag vet ingenting
tjingeling

men undrar lätt förlägen
har du sett vart vittrasten
tog vägen




Fri vers av Petter Wingren
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-03 19:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren