Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De flyktiga (kanske en dystopi)




Mediaberusade
blankpolerade ögon
skräckslaget beredda
på allt ont
söker sin trygghet.

Mediaballongen
stiger allt högre
att färdas i,
för översikt och utsikt
mer än insikt -

luftigt parspektiv
högt över
den trots allt
förankrade verkligheten;
hatet och gnatet
gnisslar mekaniskt.

Kan verkligen
virriga viljor däruppe
anförtros verkligheten här nere?

Demokratin ställer
frågan på sin spets
att sticka sönder
ballongen med.

En självutnämnd
haverikommission
med tolkningsföreträde,
blankputsade stövlar
och oärliga avsikter
bidar sin tid
i kulissen.












Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-04 11:32



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Klockren!
2018-06-02

  Lena Själsöga Keijser
ofta
lever jag med bilden av
vad skulle ske om media skrev allt det vackra...liksom ställde sig i floden och sköljde av sig all tryck svärta
2018-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP