Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsdualitet

Gick ner till mataffären och såg en skylt bredvid en rad proteinbars
"ont om 100-lappar, inga uttag"
och det förvånar mig hur mycket vardag
det finns i vardagen

Jag vill slå bort det med något överjordiskt
och dopamin slår mig till översensoriskt
När jag läser om partikelfysik och fältteori
och inser att vardagen i all sin monotona harmoni
Att den bristfälliga människans mekanik
Slår mig med häpnad och vardagens symfoni
Är helt plötsligt inte lika ihålig
Till och med tristess verkar magiskt

Att leva är mest så
det är enda säkerheten,
du dör för livet som Werther för kärleken
vilsen, rädd och förtrollad av den
Precis när hoppet gått i sin grav och allt du ser är grå färgskala
slår strålkastarna genom molnen och hjärtat lagas
dopamin och serotonin, du vaknar ur din dvala
och hoppet kommer från ingenstans, du snavar
hopp och tristess hittar alltid tillbaka

plugg och upprepade fel, någon slags mellanting mellan knark och ordningsamhet
mänsklig dualitet, det är allt jag vet
för jag går mellan dröm och verklighet




Övriga genrer av ingenallsegentligen
Läst 284 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-06 06:39



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
En helt remarkabel text ! Måste nog bokmärka denna om någon. Du har lyriken i blodet !

UNDERBART
2018-04-06
  > Nästa text
< Föregående

ingenallsegentligen
ingenallsegentligen