Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort fundering på ifall en antik astronom skulle återuppstå och vad han skulle tänka på


Ptolemaios återuppstår och kommer tillbaks

Om Ptolemaios skulle få se skymningen bli stjärnklar
Om han skulle vakna ikväll, se dagssolens och månskenets rokad
Skulle han mötas av en okänd himmel sen stå under den utan svar
Förvirrad och hemlös, främmande och tillbaks
Samma plats men annan dag
Ptolemaios, du och Shakespeare skulle säga samma sak
Att våra öden är skrivna i stjärnorna men stjärnhimlen du känt finns inte kvar
För vår galax har rört sig ifrån allt som var din referensram
och tidens framfart lämnar allt förflutet begravts
Distansen till platsen jorden var
Den blir en parafras för avlägsenheten till allt du känt som vardag





Fri vers av ingenallsegentligen
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-10 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingenallsegentligen
ingenallsegentligen