Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Videung

 

 

sov du lilla videung

vinterns kyla ännu kvar

än är Bore kung

 det ännu tid tar

 

inuti skalet ditt

så varmt och skönt

luddet så vitt

än är inte lönt

 

att visa din mjuka dräkt

men i sinom tid

när vårens första fläkt

så mild och timid

 

smeker kinden varm

väcker känslor ur vintersömn

bort från stadens larm

vi drömmer vår dröm

 

så vakna du lilla videung

nu är våren här

borta är Bores kung

kom nu du lilla kär

 

du vårens vita tecken

så väntad du är

hör du porlande bäcken

tänk att våren är här!

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-11 11:28



Bookmark and Share


  Feliaxel VIP
Har sett dom,blir så glad för det är bevis på att våren är på gång
Tack för din fina text
2018-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Fint rimmad text om längtan!
Hoppas att de blommar snart, såg några humlor som letade efter mat.
2018-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP