Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var är mina vänner?

 

 

säg mig varför du min vän vill vara

kan det vara så att du bara

vill ha min medkänsla och sympati

för du är ju inte ute efter ett frieri

 

är din önskan applåd och kommentar

snart din avsikt blir uppenbar

men min vän betänk då också på det

det du får bör du också i gengäld ge 

 

att alltid ge men aldrig få

det är väl ändå

inget som någon önskar sig

det gäller väl också dig

 

alla vill väl erkänsla få

en mänsklig känsla ändå

men bäst det funkar så

man delar känslan då

 

var är mina vänner

alla de jag känner

har de drunknat i glömskans hav

jag har ju ändå inte ställt krav

 

kanske jag är godtrogen och naiv

har så varit hela mitt liv

men det ingen ursäkt är  för andra

att mig som människa klandra

 

vill se det goda i människan och livet

det är ej allom givet

att medmänsklighet möta få

ja, vi säger väl det då

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-11 12:44



Bookmark and Share


  Quasimodo
Viktiga och starka ord för detta med vänskap, bättre en sann vänskap än igen alls!
2018-04-17

  BenGust VIP
Vänskap lättar bördor.
Men jobbigt med mänskor
som tror en ha dolda avsikter.
2018-04-14

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket snyggt skrivet, av vikt og vigör tillikt.
2018-04-12

  Per Drysén
Sann vänskap är viktigare än allt annat
2018-04-11

  Fulbergarn
ja man kan undra, men fint skaldat
2018-04-11

  Feliaxel VIP
Fint skrivet om vänskap
2018-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP