Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farfar

Farfar

Vem var du då?
Vem är du nu?

Jag är inte heller samma som förut
Jag ser dina känslor och ditt innersta jag
Jag ser dig stråla och vara glad

Det är svårt att veta om
Eller hur
Du känner just nu och om du förstår vår tid som är nu

För mig är du min farfar som förut
Jag kan se vissa drag
Det leende som finns kvar
Det är då jag kan se ditt sanna jag

Du är nu och jag är nu
Jag minns hur du var förut

För mig är du alltid skål!
En fest som aldrig tar slut
En efterrätt som aldrig hittar ut

Detaljrik och med finess
Sågspån och damm till farmors protest
Era kiv har legat närmsta skrattgrop förbi
Kanske var det just så ni blev ni?

Även om du har vart envis och bestämt
Har jag aldrig känt mig klämd
Det har funnits förklaringar
Ålder, demens och stroke
Tillslut hade du ingen ork

Att vara den du var förut
Innan stroken innan nu

Vi känner dig på flera olika sätt
Men är det inte så livet är på ett sätt?

Vi alla visar oss från flera sidor
Du farfar är alltid flera bra sidor




Fri vers av snigelhuvud
Läst 171 gånger
Publicerad 2018-04-27 00:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

snigelhuvud