Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den kloke och den vise

Den kloke
kungör
vad den vet
Den vise
förvaltar
en hemlighet

Den kloke
sorterar
Den vise
delegerar

Den kloke
rangordnar
Den vise
upprättar

Den kloke
tar över rummet
Den vise
upplåter rummet

Den kloke
håller i
stadigt grepp
Den vise
lyssnar till ordet
släpp

Den kloke
förkunnar det rätta
Den vise
vill hellre berätta

Den kloke
sitter på
kunskap
Den vise
ser ut
över landskap

Den kloke
levererar
den vise
integrerar

Den kloke
håller fast
den vise
lämnar plats




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-29 14:56



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Denna text fick mig att tänka till. Intressant med motsatser, så tycker jag.
2018-05-01

    ej medlem längre
Tänkvärda ord med mycket visdom i.
2018-04-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärda ord om varandras motsatser. Funderar på vem jag är.
2018-04-29

  Stay Golden
Golden!
2018-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren