Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skapande hjälper för att läka.


Reflekterar.

Hur ska man kunna
vara beredd?
Att kunna möta sorgen
och hantera den.
Beredd blir man aldrig
hur mycket än tankarna fladdrar.
Man gör det man måste
en liten stund i taget.
Minnena de plågsamma
avtar så sakta.
Länge flåsade de mig i ryggen
som att springa ett maraton.
Att se sin älskade plötsligt bli sjuk
på sjukhus med övervakning och slangar.
Att hantera alla känslor
att vara stark och inge hopp.
Att rasa ihop som ett korthus
när din älskade dör.
När hjärnan inte vill inse
nu har tiden kommit.
Man är aldrig beredd
hoppet finns in i de sista.
Att få hälsningar och meddelanden
i sömnen hjälper.
Liksom nära och kära
att känna sorgen och sörja.
Att tillslut återvända till livet
och kunna glädjas och tillåta sig skratta.
Vilken sorg vilken resa
att mista den stora stora kärleken.
Jag har skrivit så mycket om det här
men det tar tid att bearbeta-nu kan jag leva med saknaden.
Det tar tid-och låt det ta tid
nu kan jag plocka upp alla underbara ljuvliga minnen.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 501 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-01 16:55



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det måste få ta den tid som behövs...väl beskrivet...
2018-05-26

  Anya VIP
Starkt på flera sätt. Både i innehåll och i styrka i själen.
2018-05-06

  Lars Hedlin
Oerhört bra och djup ...Väl skrivit!
2018-05-04

  walborg
Tack för fin text i sorgens stund som jag behöver just nu.
2018-05-02

  ULJO
Sorg tar tid. Väl förmedlat
2018-05-02

  Bo Himmelsbåge
Jaa... det är en djup sorg och stor, nästan överväldigande mörk känsla, som väller över en när ens Käraste inte längre finns i livet, här på Jorden...
Fint ändå, att Du ibland får små hälsningar och tecken ifrån honom
i den dimension han nu befinner sig.

Nu har du kommit till ett tillstånd,
då Du kan tillåta Dig att skratta och börja leva igen... Det är positivt,
även om smärtan troligen alltid kommer att finnas där, djupt inom Dig...

Fina reflektioner över Din sorgeprocess.

Tack, för att Du delade med Dig...
2018-05-01

    ej medlem längre
Så fint du beskriver sorgens alla skeden.
2018-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP