Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Depression

Ensam,
Övergiven
gnager vemodet
min själ

som snytbaggeen
på granens bark


Inget
längre roar.
Inget heller smakar
och i sinnet
härskar hopplöshet
trots
att alla Vänner,
Kvinnor - Män
vill skänka
tröst.


Fladdrar
som en fjäril
över blomrik sommaräng
där skönhet
glädje,
existerar,
Irrar
blind
till synes utan mål

Maktlös
utan möjlighet
att som Theseus
Minotaurus döda

och ur labyrinten fly
fortsätter ekorrhjulet snurra,
och i hjärtat
räder
höst.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 337 gånger
Publicerad 2006-06-07 10:38

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Karin Rosberg
Bra beskrivet om depression och bra innehåll som tar tag i en som igenkännandet gör// ge inte upp!!
2006-08-21

  DanSan
*

Salve Olle

Ge inte upp vänen

Vi rider ut det tillsammans

mvh Dan

*
2006-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson