Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild från Castillo de Santa Bárbara, Alicante


Skärvor


Vad kan jag göra
om mycket blir till skärvor
i mitt liv,
försöka laga?

Men om det inte lyckas
får jag väl skapa
ett slags mosaik

Det blir en växling
mellan tillblivelse
upplösning
och ett försök
att göra helt igen

Det är nog allt
jag förmår
och det är kanske gott nog




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 622 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-05-02 14:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Superbt skaldat! :)
2018-05-16

  anits VIP
Mycket fint skaldat om skärvor som man
brottas med under åren.
2018-05-15

  Lars Hedlin
Mycket bra framfört
2018-05-10

    Dan Myrbeck

Alla de brokiga skärvor
som formats av livets härvor,
ger en livserfarenhetsmosaik
som minner om en tid så rik.

2018-05-04

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker och kreativ bild av kaotisk konst... som Livet självt...där alla levande, sprida, smådelar behövs, för att skapa en skön vacker helhet...!

Absolut... är det gott nog...!
Alltet snurrar runt i cykler i ett sorts konstruktivt skapande kaos, där oredan är en nödvändighet för att vi ska tvingas att utvecklas, för att söka nya lösningar och skapa ordning i våra liv...

Stort tack för denna hoppfulla filosofiska utläggning!
2018-05-03

  Anya VIP
Jaa det gäller att acceptera situationer tänker jag. Och absolut är det gott nog. Fin psykologisk touch här.
2018-05-03

  Chawa VIP
Filosofiska tanketrådar som leder till en högre nivå av mognad. Detta tilltalar mig. En fridfull acceptans kommer över mig när jag läser. Att kunna omskapa något så vackert med livets alla skärvor – det är kreativt och insiktsfullt. Tack!
2018-05-03

    ej medlem längre
Fin mosaik kan vara ett riktiga konstverk så visst kan det bli gott nog!
2018-05-02

  Bibbi VIP
En god ide'.
2018-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livets skärvor som alla är delar av det som varit!
Det vackra fotot förstärker textens innehåll.
2018-05-02

  Sommarnattsljus
Fin! Också bilden
2018-05-02

  ULJO
Suveränt skaldat kring livet. Som du säger livet är ett pussel med mosaikbitar.
2018-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP